speciaal voor de klanten van
MERS Antique Books Antwerp


van collectie naar dynamische catalogi

De nieuwe website van MERS Antique Books Antwerp is een realisatie van MERS webdevelopment.
Onze collectie boeken wordt gepresenteerd in 133 catalogi.
Van een aantal klanten kregen we de vraag of ook hun collectie op die manier kan getoond worden.
Hieronder beantwoorden we die vraag.
Omvangrijke collecties zijn moeilijk toegankelijk en de inventarisatie kan een vervelende bezigheid zijn. Het resultaat is vaak een saaie lijst. Maar dat hoeft niet zo te zijn !
Het systeem dat MERS zijn klanten aanbiedt kan tekst, foto's, video en  geluid verenigen in één database. Zo'n multimediale database is het vertrekpunt om uw digitale catalogi aan te maken. Elke boek krijgt daarin zijn eigen pagina. Het doorbladeren van de catalogi gebeurt net zoals u dat in een echt boek doet. In de demo hieronder ziet u dat.
Het systeem van MERS zorgt voor een nieuwe en boeiende presentatie van uw boekencollectie. Bovendien is die via het internet altijd bereikbaar, waar u ook bent. Dat kan z'n belang hebben als u in het buitenland boeken wil kopen en wil checken of u het boek al bezit.

Wilt u ook dit resultaat bereiken voor uw collectie ?
Dat kan !

Hoe verwerken wij uw collectie ?

Het volstaat dat u ons een gestructureerde Excel-file bezorgt die de inventaris van uw collectie bevat. In die Excel-file staan de gegevens in afzonderlijke cellen.
Hieronder een voorbeeld van een opbouw:

  • inventarisnummer
  • auteur
  • titel
  • uw beschrijving van het boek
  • plaats van uitgave
  • uitgever
  • publicatiejaar
  • locatie in uw bib
  • persoonlijke nota's
Met de aangeleverde gegevens bouwen wij voor u een database die wij samen met uw afbeeldingen gratis op onze server parkeren. Daarmee ontwerpen wij uw catalogi.
Het spreekt vanzelf dat uw creativiteit voorrang krijgt en dat het aantal gegevens per boek uitgebreid kan worden. Dat kunnen we bespreken bij een kopje koffie.

Het schema hieronder brengt de eenvoudige procedure in beeld.

Elke collectie komt in aanmerking

Ook andere collecties (munten, foto’s, ivoren beeldjes, kunst, ...) kunnen we op deze prettige manier tot leven brengen.Contacteer ons

Ja, uw aanpak van een collectie interesseert mij. Ik laat mijn naam en e-mailadres achter.